Kunsten å tenke positivt!

Jeg har lenge ment at man kommer langt med godt humør og en god posjon selvironi! Humor er noe jeg til stadighet bruker i hverdagen min for å takle den. Jeg syntes selv at det har en positiv effekt på symptomer og det helhetlige bilde. Jeg tar meg selv svært lite høytidelig og syntes det er gøy når andre tør å spøke på min bekostning.

Blogger som denne har en tendens til å innerholde mye tragedier og triste saker. Noe som er helt forståelige. Fordi det er vannskelig og utfordrende å leve med DID. Men hvem har sagt at ikke det å leve med en alvorlig sinnslidelse ikke skal ha sine fordeler? Her kommer min liste over fordelene ved å ha en Multippel personlighet:

Topp 5:

 1. Jeg blir ALDRI ensom! Jeg har tenkt på dette flere ganger. Hvor ensom jeg hadde blitt om ikke mine indre hjelpere eksisterte. Flere av dem har jeg kjent siden jeg var liten og jeg er praktisk talt vokst opp med dem.
 2. Kostnadsfrie tatoveringer! Takket være vannskelige tider knyttet til diagnosen min har jeg kroppen full av kostnadsfrie tatoveringer! De er riktig nok hjemmesnekret, men til gjengjeld får hver og en av de en større betydning. Dessuten er tatoveringene mine det eneste som minner meg på at fortiden var virkelig.
 3. Jeg kjenner meg selv usedvanlig godt! Uten denne diagnosen hadde jeg ALDRI i verden kjent meg selv så godt som jeg gjør! Den har tvunget meg til å smake og erfare på hver eneste krok som finnes av meg. Derfor har jeg også en ekstrem stor forståelse på meg selv!
 4. Livserfaring! Jeg mener som mange andre at de som har opplevd å være på bånn av livet, er de klokeste menneskene. Med det livet jeg har hatt føler jeg at jeg har levd minst 10 liv til sammen, mens mange bare får mulighet til å leve ett… Når jeg tenker etter så er det jo faktisk slik med multippel personlighet…
 5. Ferie! Jeg slipper å bruke masse penger på ferie for å oppleve eventyr, når jeg bare kan lukke øynene og vips er jeg bortreist og kan oppleve ting som få gjør!

4 kommentarer om “Kunsten å tenke positivt!

 1. Dette ble jeg i bedre humør av, takk 🙂

  Noe av det jeg syns har vært mest skummelt med å bli friskere, er å miste den tryggheten det faktisk har vært (og det er så merkelig å innrømme på mange plan) å kunne «skru seg av» og forsvinne. Nå skjer det aldri noe særlig skummelt med meg når jeg har dissosiert, jeg bare slutter helt å eksistere og siden jeg ikke finns kan ingenting skje med meg, eller noe sånn. Merkelig. Men nå plutselig /er/ jeg, og det er en stor verden der ute jeg har gjemt meg for så lenge.

  Dette ble veldig alvorlig plutselig for en humorpost. Er litt filosofisk idag 😛 Men jeg har også lært mye av å være syk, og uten all problematikken hadde jeg jo ikke vært «meg», og jeg er egentlig ganske fornæyd med den jeg er 🙂 Det er ikke bare kjipt å være/ha vært syk!

  • Selvironi er en stor kunst som ikke alle er utstyrt med! 🙂 Og det er ingenting galt i å filosofere, tvert om! Det er det som gjør oss så kloke! Og husk: Vi er ikke gale, vi lever bare i en annen virkelighet.. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s