Det er aldri for sent å gi opp..

..er ordene som viste seg å redde meg på et vis! Ironisk nok.

Det var en gang ei jente som gikk på ungdomsskolen. Hun hadde lite håp om en lys framtid, var i startfasen på en karriere som selvskader og brydde seg svært lite om andre. Døden var hennes gode venn og det eneste som virket trofast og til å stole på. Til en viss grad kunne hun kontrollere døden. Dette fortalte hun til en lærer, ikke egentlig som et rop om hjelp, men mer som en praktisk informasjon. For hun visste at ingen brydde seg uansett. Det visste læreren også. Dagen etter tok læreren med en bok som hun gav bort til henne i et av friminuttene. Tittelen ville sjokkert mange, men læreren kjente jenta godt og tok en stor risiko ved å faktisk gi den ifra seg til jenta som nylig hadde fortalt at hun ville dø. «Det er aldri for seint å gi opp», leste hun og begynte straks å smile. Kanskje for første gang på flere måneder!

For jammen hadde ikke læreren gitt henne et håp! Det ER aldri for seint å gi opp. Innholdet i boken var perfekt og jenta lo høyt for hver side hun bladde i. Så ironisk det hele var! Plutselig sto hun der og så livet sitt ovenifra og tenkte: «Herregud, så komisk!»

Dette var starten på resten av livet, et lite høytidelig liv full av humor og selvironi! Starten på en ny holdning: Livet blir det man gjør det til. Jeg var 15 år og klar til å flytte hjemmefra. Boken har fulgt meg hele veien dit jeg er i dag og står på hedersplassen i bokhylla. Den ble sjeldnere tatt fram med tiden, men de gangene jeg tar den fram og blar, kan jeg ikke la være å smile. Den mestringsfølelsen den boken gir meg, er uerstattelig! For det ER aldri for seint å gi opp, alle vet jo det! Men det er faktisk opp til deg selv å fortsette. Og siden det aldri er for seint å gi opp, kan man like gjerne prøve litt til…

IMG_20150204_095511

Jeg tok meg den friheten med å kopiere forordet i håp om å trekke på flere smilebånd... Læreren tillot seg å tegne et smilefjes for 15 år siden.
Jeg tok meg den friheten med å kopiere forordet i håp om å trekke på flere smilebånd… Læreren tillot seg å tegne et smilefjes for 15 år siden.

9 kommentarer om “Det er aldri for sent å gi opp..

  1. Tristesse er et så fint ord!

    Jeg liker Les Miserables som feel-good musikk jeg da 😛 Noen ganger trenger man bare litt tragedie for at livet ikke skal være helt for jævlig.

    • Jeg elsker når folk tør å spøke med nokså alvorlige ting 😊 Hvorfor må alt være så forbanne alvor hele tiden? 👍 En god egenskap å kunne tauet skritt tilbake og le av seg selv 😂

  2. Det var akkurat det der som fikk meg gjennom våren nå og. Legen min sa «du kan ta livet av deg om seks uker også. Om du gjør det nå, får du ikke se hva de seks ukene kunne ha gjort.» Det gjorde litt inntrykk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s