Fredriksen befaler

Hvor er jeg? Alt er svart, jeg ser ingenting. Hører ingenting. Er jeg hos Fru Grå? Eller har jeg gått meg vill. Ingenting stemmer her. Jeg klarer ikke en gang å få fram en tanke, men så sier han han noe.

«Jeg skal få deg vekk»

Jeg skjønte umiddelbart at det var noe Fredriksen ikke ville at jeg skulle hverken se eller høre. Det er sjelden sansene blir så kraftig redusert. Og der og da, virket det veldig fornuftig å høre på han.

«Sånn, her kan du være til jeg har ordnet opp i rotet Grå har laget».

Jeg åpnet øynene og så at jeg befant meg på badet, Fredriksen hadde åpnet dusjkabinettet og ville jeg skulle sette meg inn der. Igjen virket det som den beste løsningen, følelsene fortalte meg at det var det tryggeste og beste. Så jeg satte meg inn og ventet. Etter noen minutter oppdaget jeg kniven han hadde lagt fram. Uten å se han, hørte jeg han oppmuntre meg til å ta den.

«Få nå en slutt på Stina. Hun er ikke verdt å holde ilive».

I et desperat øyeblikk forsøkte jeg å finne en grunn til å la det være, men alt var koblet ut. Fredriksen befalte og jeg hadde å adlyde. Han er en mektig mann, en klok mann som har hjulpet meg før. Jeg skylder han mye. Så jeg tok kniven og hogde til. Ingenting skjedde. Jeg forsøkte igjen, men kniven var ikke skarp nok. «Du må gi meg noe bedre», hvisket jeg følelsesløst. Men Fredriksen var forsvunnet og plutselig gikk det opp for meg at jeg var alene. Jeg så meg rundt og innså hvor jeg var. I dusjkabinettet til Fru Grå, omringet av vaskesaker og en støvsuger. Kniven la jeg ifra meg, gikk ut og hjem.

Eposter fra Grå i etterkant:

..Jeg så at du var plaget i går, og kjempet med noe. Jeg ble bekymret for deg fordi du var så lenge på wc-rommet, og gikk ut til slutt for å se etter deg. Da var du gått. Men jeg så du hadde vært bak dørene (skyvedørene på WC), og lurte på, hva var det som kunne være grunnen til det?..

Jeg svarte som sant var, om det som skjedde. Jeg er alltid ærlig med fru Grå, hun er den eneste jeg stoler på når det gjelder dette. Mange ville ha lagt meg inn på en instutisjon eller gitt meg medisiner, men ikke henne. Det jobber vi for å unngå. Men jeg er fullstendig klar over at det kan skje, men samtidig vet jeg at da vil det være rett.

..Det vil ikke være mulig å gjøre nytte av terapitimer her, når du opplever at «Fredriksen» i deg har rett og han får styre alene. Det vil ikke være holdbart, at terapitimer driver deg til å måtte følge «Fredriksen» slik du forteller, å gjemme deg, og prøve å skade deg. Jeg vil ikke kunne akseptere, at du skal drives til ytterpunktet i løpet av timen her, uten at jeg vet hva som foregår i deg, og står utenfor og ikke kan hjelpe..

Så jeg og Fredrksen må ta oss en alvorsprat…

12 kommentarer om “Fredriksen befaler

 1. Igjen vil jeg bare si at fru Grå virker som en klok dame (og jeg er enda mer imponert om hun faktisk ikke pusher medisiner). Jeg håper alvorspraten med Fredriksen fører frem!

  • Tusen takk, det setter jeg uendelig stor pris på. Ordene kommer nok tilbake. Vært stille fra meg også på en stund og det finnes det grunner til. Men jeg står nå på mine to bein, og jeg står stødig, enn så lenge.. 😊

 2. Du er min helt og forbilde!! Hva du får til og hvordan du håndterer utfordringene, er til å bøye seg i støvet av!!! Jeg blir så utrolig stolt av deg!!! Alltid med deg, om enn noe langt borte!! :-)))

 3. Håper alvorspraten hjelper, er så vanskelig når deler styrer ❤ Så bra du har en så dyktig terpeut og som vil slippe medisiner, er så enig. Jeg vil gjøre alt for å slippe medisiner, jeg synes det blir så alt for lett gitt ut medisiner. Hvorfor skal jeg dempe følelsene når jeg skal jobbe med dem, og få mange bivirkninger i tillegg, Nei så lenge jeg klarer meg uten så vil jeg holde meg langt unna medisiner 🙂

  Masse lykke til videre, du kjemper sterk og jobber så bra med deg selv, og du deler det så utrolig bra her på bloggen ❤ God klem

  • Jeg får liksom aldri sagt det nok, men ja, Fru Grå er helt fantastisk, ikke bar som terapeut, men også som menneske! Flott å høre at du klarer deg uten medisiner! Jeg har selv vært igjennom runder med nermest påtvunget medisinbruk fra DPS, men nektet og det var jammen ikke enkelt! Heldigvis viste det seg at jeg hadde rett til slutt… 🙂

   • Kjempe bra å høre at det finnes slike terapeuter og at du kom til henne 🙂 Dps kan fort leve i de forferdelige holdninger innen medisinbruk, heldigvis noen terapeuter som ser lenger 🙂 Godt det ble slik du ønsket til slutt, en vet ofte best selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s