Fra to halve til fire fjerdedeler

Det var en gang ei jente som var så forferdelig ensom. Den eneste hun hadde i livet sitt var en eldre herremann med navnet Fredriksen. Han var den eneste omsorgspersonen hun hadde, samtidig som hennes største plageånd. Spesielt om natten. Han besøkte henne på soverommet for å planlegge drapet på hennes far blant annet. Han gav seg ikke før de hadde skissert opp den perfekte metoden for å gjøre en slutt på den mannen. Jenta skjønte ikke hvorfor, men det gjorde visst Fredriksen. Så da ble det slik, han var jo tross alt den eneste hun hadde igjen i den gudsforlatte landsbyen hun bodde i. Sangfuglene var for lengst flyttet vekk og hun sto igjen alene, nå sammen med Fredriksen i hennes nesten femtende år.

Fredriksen gav alltid tydelig beskjed om at hun ikke trengte noen andre enn han, men jenta var ikke så liten lengre. Snart var hun ungdom og hun følte på behovet for å bli sett. Rundt denne tiden ble det vanlig med internett i hjemmet. Hennes mor var rask med å skaffe dette da hun tenkte at jenta ville bli glad for å ha noe å gjøre på sene alenekvelder. Og der fikk hun rett. Internett åpnet portene til en sosial omgangskrets. Nemlig via Chatten. Øynene til jenta sperret opp da folk ville skrive til henne og det på direkten. Rett fra stuen. Etter kort tid ble hun avhengig og utvidet til andre chatterom. Spesielt ett av disse rommene gav tre ganger mer oppmerksomhet enn noen av de andre. «Eros Chat» het det og jenta ante ikke hva det betydde, men det var et overflod av menn der og da hun klikket inn fikk hun straks flere titals med forespørsler. Ifra menn med ubegrenset komplimenter. Mente de virkelig alt de sa? Undret hun. Mente de virkelig at hun er smart, søt og intressant? Jenta gikk rett på. En dag ønsket en av mennene å møte henne. Han bodde 3 timer unna med bil. Jenta ble glad og smigret. Hun takket ja, mannen var på vei.

Han kom 4 timer senere inn døra og jenta ble overrasket over hvordan han så ut fordi hun så for seg at han var yngre. I virkeligheten var han sikkert over 50 år og tjukk. På telefonen hadde han beskrevet seg som en bamse og da så jenta for seg noe søtt. Men han var ikke så søt akkurat. Han hadde stoppet på veien for å kjøpe gave, en bamse faktisk. Han spurte umiddelbart om vi bare kunne gå rett på saken. Hun skjønte ikke hva han mente, men da han begynte å kle av seg ble hun redd. Hun tok opp kniven hun alltid hadde på seg for å beskytte seg selv. Han ba henne om å slappe av og satte seg i sofaen. Det tente han tydligvis å se redselen i henne. For han tok den frem og koste seg mens hun sto der med kniven rettet mot han.

«Gjør det!» Roper Fredriksen.

«Dette er galskap, du trenger ingen andre enn meg! Bli kvitt den mannen!!» Han var streng og jenta ba mannen om å gå.

Mannen så på henne med svært nedlatende øyne og sa tydelig:

«Jeg har ikke reist så langt for så lite!»

Fredriksen gjorde det han måtte, han tok jenta med seg og gikk hele veien til Barteskogen. Der bodde det en jevngammel gutt som het Adam.

«Ta vare på henne, Adam». Formidlet Fredriksen. «Hun trenger en på sin egen alder nå».

Lite visste hun om at Stina overtok for å tilfredstille denne mannens behov og det var ikke siste gangen..

Med det var jenta nå delt i fire. Gamle bitre Fredriksen, gutten i skogen som ble en god venn, Stina som tok imot all smerten og jenta som ikke ante hva som foregikk. Frida fantes også en plass, men hun var for lengst borte og kom ikke fram igjen før noen år etter.

Fra jenta var 12 år og fra Fredriksen dukket opp for første gang, ble det sendt flere bekymringsmeldinger ifra skole, psykiatrien i kommunen og lege. I journalnotater står det tydelig flere ganger om sterke mistanker om en begynnende Schizofreni lidelse. Men ingenting om oppfølging. Bare et lass av bekymringer. Jenta var altså blitt 14 år og hun sørget selv for å overleve ved å splittes opp nok en gang.

På mange måter har dette gjort meg veldig sterk og i dag står jeg stødig på mine to ben (iallfall meste parten av tiden). Er det ikke slik superhelter lærer å fly?

3 kommentarer om “Fra to halve til fire fjerdedeler

  1. Utrolig sterkt å lese, blir så sint på slike menn som utnytter uskyldige barn og ungdommer slik. Du er utrolig sterk som har kommet deg gjennom alt, og det er jammen med ikke rart at du ble så oppdelt etter alt du har vært gjennom. Jeg tror du vil bli en fantastisk sykepleier, og med din erfaring og ikke minst selvinnsikt tror jeg du vil se så mye mer enn andre, og hjelpe mange mennesker ❤

    Beundrer deg og alt du klarer, liker bloggen din utrolig godt og ser frem til å følge deg videre ❤ Sender en god klem og gode tanker ❤

    • Åh, så koselig å lese! Det betyr mye for meg. Jeg har hatt et par runder i meg om hvorfor jeg skriver denne bloggen. I utgangspunktet var det for å informere og gi folk en anledning til å forstå et traumatisert sinn. Og det håper jeg at jeg klarer.. For det er utrolig lite kunnskap om tema rundt forbi 🙂 Desverre. Jeg liker bloggen din svært godt også! Det er rart og godt på en og samme tid å lese om andre som beskriver omtrent det samme som meg. Samtidig som at det er trist at andre sliter… 🙂 Men sammen får vi bare kjempe kampen om bedre kunnskap der ute! 🙂 Heia oss!

      • Tror virkelig den ærlig måten du skriver vil hjelpe mange, også de som ikke har erfaring men er pårørende eller jobber med det, fordi du skriver så ekte og ærlig. Er så enig, er lite om det og burde vært mye mer om det ute på nett. Mange som sliter med dette og som du skriver så er det godt å ikke være alene og kjenne det ved å lese blogger, samtidig trist at andre har det slik 🙂 Ja sammen kjemper vi og deler av vår erfaring, og så gjør vi vår del 🙂 Heia oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s