Land i sikte!

Når man har levd halve livet med psykoser og vrangforestillinger, så vet man å sette pris på de enkle ting i hverdagen. Fugler som kvitrer, vinden som lager rasle-lyd i trærne, naboer (som ikke er oppdiktet) som arbeider i hagen, lyden av dine egne føtter som går mot asfalten for å nevne noen. Lyder som mange ikke en gang tenker over! Men det gjør altså jeg. Før så jeg på det som en superkraft! Da det virket som om jeg var den eneste rundt meg som satt så stor pris på den slags! De andre kunne umulig høre det jeg hørte, tenkte jeg. Og på en måte er jo det sant. De hører med sine ører og jeg med mine. Slik har det vært for meg de siste ukene. Det nytes til det fulle og jeg føler at jeg er iferd med å knekke den koden jeg har jobbet så intenst for å knekke de siste 4 årene. Før det, har jeg trudd at jeg jobbet mot en indre fred, men sannheten er at jeg har jobbet sterkt imot. Ubevisst så klart. Det er en person jeg kan takke for at jeg valgte til slutt å gå den gjenngrodde stien til venstre isteden for å fortsette rett frem på den enkle, brede og åpne veien. Fru Grå!

Hun har fra dag 1 fortalt meg at alt som skjer i mitt hode, skjer av en grunn. Og jammen hadde hun rett. Jeg ser det så veldig klart og tydlig for tiden! Jeg ser sammenhenger overalt. Jeg leser gamle innlegg og skjønner hvordan det hele er satt sammen. Hvorfor og hvordan. Det hele får meg til å innse noe stort! Det føles som om svaret på spørsmålet om livet, universet og alt mulig er like foran meg! Det er til å ta og føle på! Mysterier oppklares og jeg kan endelig starte ferden mot forsoning! Alt takket være henne, den Grå skikkelsen som uke etter uke har sitti rett ovenfor meg og vært vitne til de merkeligste ting; rare historier, forsvinninger, identitetsbytte i hytt og pine. Hun har sendt meg hjem i all slags tilstander med en like stor tillit hver gang. Noen ganger mer bekymret enn andre, men poenget er at hun alltid har hatt rett! Jeg har dukket like levende opp uken etter. All respekt og ære går til henne. Jeg klarer ikke å fatte hvordan hun har klart å holde seg så tolmodig. Holdt ut med mitt trange syn og fornektelser. Mitt hav av ulogiske eventyr som slettes ikke var så ulogiske! Sist jeg så henne fortalte jeg at det skulle finnes flere som henne og hun svarer at det gjør det. Det kan umulig være nok. Det siste emnet jeg hadde på skolen fikk meg til å føle noe annet iallfall. I emneplanen står det at vi skulle få en innsikt i psykiatriens verden. Skuffelsen var stor da dissosiative lidelser ble nevnt som en bagatell. Psykiateren som er overlege på psykose-posten på sykehuset her jeg bor, kunne fortelle spøkfullt i forbifarten at Multippel personlighet, ikke finnes. Da jeg prøvde å få igang en diskusjon med emneavsvarlig fikk jeg beskjed om at det ikke fantes relevant forskning på det området og at jeg ikke måtte falle i en ensporet blindgate. Det er ufattelig trist, at høyskolen gir ifra seg slike holdninger til nye og ferske studenter. Det gav meg et enda større behov for å skrive om dette i min Bacheloroppgave til høsten! For jeg er et av mange levende bevis på at denne tilstanden eksisterer. Og jeg har erfart viktigheten av riktig behandling. Hele livet har jeg levd i sus og dus, der leger og psykologer har villet satt igang med medikamentbehandling og innleggelser. Jeg har følt meg tråkket på og totalt misforstått, helt til jeg møtte Fru Grå.

Veien er ikke over enda, men jeg har i det minste land i sikte. Jeg vet at en dag, vil jeg ha fotfeste i denne verden igjen.

1912715-8-1416396046454-n500

12 kommentarer om “Land i sikte!

  1. Helt utrolig hvor trangsynte noen kan være, også er det i tillegg disse som skal vite hva de prater om, jeg blir provosert. Godt du tar «kampen» og jeg er sikker på at de kan lære ett og annet nytt gjennom den bacheloroppgaven din. Du er heldig som har fru Grå ❤

  2. Den dagen jeg blir syk, på den ene eller andre måten, ønsker jeg meg deg som sykepleier!!!! Du er fortsatt mitt største idol!!! Klem Lise :-))

  3. Det øyeblikket når man virkelig forstår er så befriende 🙂 Veldig godt å lese at du har FruGrå og at hun er så flink 🙂 Jeg skal begynne på en traume poliklinikk pga dissosiasjon, så tror jeg vil få god hjelp fremover nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s