«Kontakten vår er avsluttet.»

Jeg kan ikke møte deg på det du ber om. Jeg verken kan eller vil det. Kontakten vår er avsluttet. Hilsen Fru Grå.

Slik lød hennes siste ord til meg. Smsen tikket inn på en onsdag. 15. August i fjor, altså 2018, etter 4 måneder med desperate forsøk på å få kontakt. På jakt etter en forklaring. En mening. En forståelse over hvordan en psykologspesialist, etter 6 år med ukentlig terapitimer, kunne avslutte behandling og kontakt over en epost, forså å gå opp i røyk. Forsvinne. Bli borte. For alltid?

Jeg skal ikke juge. Månedene før dette tidspunktet bar preg av et kaos større enn hva jeg maktet å takle. Ingen nådde inn, jeg nådde ikke ut og i flere måneder levde jeg i en krig som eskalerte for hver måned, hver dag, hver time. Ingen pause. Ingen maktet eller fikk til å stå sammen med meg i dette. For hvert forsøk, angrep soldatene mine ti ganger tilbake. For hver retrett, bønnfalte skogen dem om å komme tilbake. Det var ingen mellomting eller mellomvei. Ingen kunne lykkes og systemet mitt sto ovenfor tidenes største angrep noensinne.

Enhver pasient med relasjonstraumer vil nok kjenne angsten med meg. Angsten over å bli forlatt, gitt opp og avvist etter så mange år med knallhard jobbing mot å skape tillit. Tillit til et annet menneske, et håp om å bli sett, forstått og respektert. Eposten om avslutning, kom for meg, som lyn fra klar himmel fire måneder tidligere etter en haug av epostutvekslinger som bar preg av fortvilelse og en desperat kamp mot et enormt kaos noen neppe kan forestille seg:

…jeg syntes det er kommet dit hen, at jeg ser ikke grunnlaget for å fortsette.

Så ble hun borte. Ikke et eneste livstegn på 4 måneder, der den aller siste smsen kom tikkende inn etter sommeren fra helvete. Kort og brutalt: «Kontakten vår er avsluttet».

Helvete.

2 kommentarer om “«Kontakten vår er avsluttet.»

  1. Skulle ønske jeg kunne gjøre noe for å roe kaoset når det treffer deg som verst!! ❤️❤️❤️ Du er min helt!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s