Litteratur

For å forstå min situasjon best mulig har jeg brukt mye tid på å google (farlige saker det der), forsøkt å finne forsknings artikler og gode fagbøker. Det viktigste jeg har funnet ut til nå er at det finnes desverre veldig lite god litteratur om dissosiasjon og DID (Dissosiativ identitetsforstryrrelse eller tærtiær dissosiasjon). Men jeg har da funnet noe og vil på det sterkeste anbefale:

Bacheloroppgave-2016-113 (Her er BA-oppgaven jeg skrev i forbindelse med sykepleierutdanningen min)

Dette er den første boken om traumer og dissosiasjon som er utgitt på norsk. Den er helt fantastisk og øker i stor grad forståelsen av dette fenomenet. Også er den veldig lettlest og skrevet på en folkelig måte. Anbefales absolutt!
Dette er den første boken om traumer og dissosiasjon som er utgitt på norsk. Den er helt fantastisk og øker i stor grad forståelsen av dette fenomenet. Også er den veldig lettlest og skrevet på en folkelig måte. Anbefales absolutt!
Denne boken har forsåvidt ingenting med dissosiasjon og gjøre, men det er absolutt en bok verdt å lese. Handler om historien til ei jente som fikk en Schizofrenilidelse. Som senere i iivet ble frisk og utdannet seg til psykolog. Etter å ha lest denne boken skjønner jeg hvorfor Dissosiative lidelser ofte forveksles med en Schizofrenilidelse.. Rett og slett fordi symptomene kan være skremmende like!
Denne boken har forsåvidt ingenting med dissosiasjon og gjøre, men det er absolutt en bok verdt å lese. Handler om historien til ei jente som fikk en Schizofrenilidelse. Som senere i livet ble frisk og utdannet seg til psykolog. Etter å ha lest denne boken skjønner jeg hvorfor Dissosiative lidelser ofte forveksles med en Schizofrenilidelse.. Rett og slett fordi symptomene kan være skremmende like!

11 kommentarer om “Litteratur

 1. Jeg har faktisk lest den sistnevnte og syntes den var veldig god! Fikk et lite innblikk i hvordan verden ser ut for en som lider av schizofreni.

 2. Har du lest boken ‘Myth of sanity’, skrevet av Martha Stout? En av mine favorittbøker om dissosiering.

  • Nei! Det har jeg ikke og tusen takk for tips! Jeg har begynt å tenke på hva jeg skal skrive om i Bacheloroppgaven min, så jeg er stadig på utkikk etter en problemstilling innen Dissosiasjon og traumer. All litteratur-anbefalinger tas imot med stor takk! 🙂

   • Alice Miller har skrevet flere bøker om hvordan traumer påvirker et menneske. Ikke kun om dissosiasjon, men også knyttet til depresjon, bipolare manier, psykoser og relasjon med andre mennesker (og til dels dyr).

    Boken ‘Walking the tiger’ av Peter Levine er også fin, men jeg er ikke så glad i måten han skriver på. Vet ikke helt hvorfor, men kjenner amdre som har hatt nytte av den.

    Jeg har ikke lest dem enda, men planlegger å kjøpe bøkene til Pete Walker. http://www.pete-walker.com/index.htm Syns han skriver mye fornuftig.

    Alle disse handler forøvrig om hvordan livet kan bli bedre. Noe jeg syns er viktig.

    Og det var det jeg kom på for øyeblikket 🙂

   • Tusen takk igjen. Alltid spennende med ny litteratur å utforske! 🙂 Når det gjelder hvordan livet kan bli bedre, syntes jeg absolutt at boken til Boon, Steele og Van Der Hart er helt fenomenal! 🙂 Men det er mer enn arbeidsbok full av øvelser og den slags. Liker den svært godt!

 3. Tror jeg skal lese den, da 🙂 Det er øvelser i Levine’s bok, og også i Pete Walker’s, men det er ikke rene arbeidsbøker. I tillegg er jeg veldig glad i adferdsteori, og da syns jeg ‘Ikke skyt hunden’ av Karen Pryor er ganske morsom. Det er ikke en hundebok, selv om tittelen kanskje kan være litt misvisende 😛

  • Hei igjen. Nå har ikke jeg veldig mye kjennskap til hverken Franz Ruppert eller IoPT, men i lys av Boon, Steel og Van Der Hart, spriker deres teorier langt ifra hverandre? Eller går det mye ut på de samme prinsippene.

   • I all nyere traumeteori er det nå likheter. Metodene er dog det som skiller. Franz Ruppert har en helhetlig teori og en metode designet til teorien.

    Så lik teori ( i stor grad) men ulike metoder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s